اقتصاد منابع طبیعی و محیط زیست
Economics of Natural Resources and Environment
اقتصاد منابع طبیعی، یکی از شاخههای اصلی علم اقتصاد است که از نیمۀ اول سدۀ بیستم با تلاشهای علمی اندیشمندان اقتصاد سبب گسترش دایره تحلیلهای اقتصادی شد و اقتصاد محیط زیست نیز از میانه سده بیستم به مباحث اقتصادی ورود کرد. محدودیت منابع طبیعی و خدمات زیستمحیطی از یکسو و مقایسه و انتخاب با توجه به مؤلفههای بازار یا برنامه از سوی دیگر، سبب شد تا اقتصاددانان و پژوهشگران به مطالعه بهرهبرداری از آنها در چهارچوب اصول و قوانین اقتصادی بپردازند.
در کتاب حاضر سعی شده است که با توجه به ماهیت نظری موضوع، نظریههای بهرهبرداری از منابع طبیعی در نظامهای اقتصادی مختلف مورد بحث قرار گیرد و قواعد استخراج و بهرهبرداری از منابع طبیعی در قالب اقتصاد خرد و نظریه رانت ریکاردو، قاعده هتلینگ، اصل فوستمان و مانند آنها بیان شود. سپس، آموزههای عمومی اسلام درخصوص مالکیت، استخراج و استحصال از منابع طبیعی و محیط زیست به طور مختصر بیان شده است.
فهرست جدولها
فهرست شکلها
پیشگفتار
فصل اول: کلیات و مفاهیم اولیه
فصل دوم: اقتصاد زمین
فصل سوم: اقتصاد شیلات
فصل چهارم: اقتصاد جنگل
فصل پنجم: اقتصاد مرتع
فصل ششم: اقتصاد منابع آب
فصل هفتم: اقتصاد معادن
فصل هشتم: اقتصاد محیط زیست
منابع
کتاب حاضر برای دانشجویان رشته علوم اقتصادی در مقطع کارشناسی به عنوان منبع اصلی درس «اقتصاد منابع طبیعی و محیط زیست» به ارزش 3 واحد تدوین شده است. امید است علاوهبر جامعه دانشگاهی، کلیه مدیران و سایر علاقهمندان به اقتصاد ایران با رویکرد بومیسازی نیز از آن بهرهمند شوند.
نظر شما :